Zevenbuurtschappen: 

De Zeven Buurtschappen, opgericht in 1934, telt ca. 130 leden en donateurs, waarvan ca. 100 rijdende leden. De lessen zijn op dinsdagavond vanaf 18.30 uur (dressuur) en vanaf 19.00 uur (springen). De lessen duren 45 minuten, er zijn 5 dressuurlessen en 4 springlessen. Jaarlijks organiseert de vereniging onder de naam Indoor Ambt Delden eind januari/begin februari gedurende ruim een week dressuur- en springwedstrijden, waarbij ook marathon (men)wedstrijden onderdeel zijn van het programma. 

De laatste dag van Indoor Ambt Delden is een nationaal concours met springrubrieken tot 1.40m. Daarnaast is er in november een weekend met  dressuurwedstrijden. 

Samen met de Ponyclub Deldenerbroek organiseert de Zeven Buurtschappen in september een concours in en rondom de Hoffmeijer (Outdoor Ambt Delden): Dressuur op het terrein rondom de manege en springen in de binnenbak. De Zeven Buurtschappen heeft een beleidsplan waarin de doelstellingen en activiteiten van de vereniging worden beschreven. Dit beleidsplan is op aanvraag beschikbaar. Zie voor verdere informatie de website www.zevenbuurtschappen.nl