Ponyclub Deldenerbroek 

 

Ponyclub Deldenerbroek is een aktieve vereniging voor ponyruiters tot en met 18 jaar en hun ouders. Ponyclub Deldenerbroek is een vereniging waar paardensport en gezelligheid samen gaan. Met elkaar proberen we de ponysport voor iedereen toegankelijk te maken , voor iedereen op welk niveau dan ook. 

Onze verenigingslessen zijn er op gericht om zowel de wedstrijd ruiter als de recreatieve ruiter te bekwamen in de diverse disciplines zoals dressuur, springen en eventing. Voorop staat het plezier in de paardensport. Dit proberen we te bereiken door naast de verenigingslessen ,een kampweek, instructie dagen en de jaarlijkse buitenrit met BBQ te organiseren.

Zevenbuurtschappen: 

De Zeven Buurtschappen, opgericht in 1934, telt ca. 130 leden en donateurs, waarvan ca. 100 rijdende leden. De lessen zijn op dinsdagavond vanaf 18.30 uur (dressuur) en vanaf 19.00 uur (springen). De lessen duren 45 minuten, er zijn 5 dressuurlessen en 4 springlessen. Jaarlijks organiseert de vereniging onder de naam Indoor Ambt Delden eind januari/begin februari gedurende ruim een week dressuur- en springwedstrijden, waarbij ook marathon (men)wedstrijden onderdeel zijn van het programma. 

De laatste dag van Indoor Ambt Delden is een nationaal concours met springrubrieken tot 1.40m. Daarnaast is er in november een weekend met  dressuurwedstrijden. 


Samen met de Ponyclub Deldenerbroek organiseert de Zeven Buurtschappen in september een concours in en rondom de Hoffmeijer (Outdoor Ambt Delden): Dressuur op het terrein rondom de manege en springen in de binnenbak. De Zeven Buurtschappen heeft een beleidsplan waarin de doelstellingen en activiteiten van de vereniging worden beschreven. Dit beleidsplan is op aanvraag beschikbaar. Zie voor verdere informatie de website www.zevenbuurtschappen.nl

PSV de Hagmolenruiters


Ponyclub de Hagmolenruiters is opgericht in het jaar 1968! 10 jaar na het oprichten van de ponyclub werd besloten om er ook een landelijke rijvereniging bij op te richten. Nu zijn beide samengevoegd tot PSV de Hagmolenruiters. Tot op de dag van vandaag staan de Hagmolenruiters garant voor een heleboel gezelligheid. Elke ruiter of amazone kan bij ons terecht . Van grootouder tot kleinkind, iedereen is van harte welkom. De instructie wordt op verschillende niveaus gegeven en er wordt rekening gehouden met het kunnen van ruiter/amazone en paard/pony. De woensdagavond is de lesavond voor de paarden. Op vrijdagavond worden de lessen voor de pony’s gehouden. In de winter op Paardensportcentrum de Hoffmeijer en in de zomer op het Wienerhof in Bentelo. 

Deze actieve vereniging kan mede dankzij vele vrijwilligers jaarlijks meerdere gezellige concoursen organiseren, evenals onderlinge wedstrijden en buitenritten. Met als hoogtepunt het grote Zomerevenement waar paardensport en Motorcross elkaar ontmoeten. Wat natuurlijk ook niet ontbreken mag bij een vereniging als deze is het Ponykamp. Dit wordt elk jaar georganiseerd in het pinksterweekend, en wil je niet missen! Is je interesse gewekt? Neem dan gerust contact op met 1 van de bestuursleden. Contact gegevens zijn te vinden op www.hagmolenruiters.nl Ook voor andere vragen zoals bijv. wedstrijden, deelname etc. kun je hier terecht.